Balder Dendievel

Nieuws.

 • 15/04/2021: Balder bij PODIUM WITTEMAN! 

Op zondag 18 april 2021 zal Balder te gast zijn in hét Nederlandse TV-programma rond klassieke muziek, Podium Witteman. Samen met pianist Daniël Kool brengt hij er het eerste deel uit de sonatine voor hobo en piano van de Belgische componist Joseph Ryelandt. Volg het optreden live op de Nederlandse zender NPO2. Nadien zal het programma te bekijken zijn op www.npostart.nl.

 

 • 15/03/2020: CORONAVIRUS - belangrijke informatie 

Omwille van de maatregelen tot inperking van de verspreiding van het nieuwe Coronavirus werden alle concerten in België en de meeste andere landen in de wereld tot nader order geannuleerd. Waar mogelijk worden producties verplaatst. Ook de concerten van Balder zullen zeker tot 31 augustus 2020 niet doorgaan. Check www.balderdendievel.com voor verdere updates. Ondertussen kunt u via YouTube genieten van recente opnames. Blijf gezond! 

 

 • 15/07/2019: toelating aan de HfM "Hanns Eisler" Berlijn

Balder werd toegelaten aan de prestigieuze Hochschule für Musik "Hanns Eisler" in Berlijn, Duitsland. Vanaf oktober 2019 zal hij er studeren in de klas van prof. Dominik Wollenweber, solist Engelse hoorn in de Berliner Philharmoniker. 

 

 • 15/04/2019: CD I SOLISTI Belgian Wind Ensemble Antwerp

Balder nam samen met Jappe Dendievel (fagot) Tomonori Takeda (klarinet) het houtblaastrio van de Belgische componist Wim Henderickx op. Dit is een van de werken die I SOLISTI Belgian Wind Ensemble Antwerp bundelt in zijn nieuwe CD rond Belgische componisten. De CD zal verder muziek van o.a. Fritz Celis, Alain Craens en Willem Kersters bevatten. De release zal in de loop van 2020 gebeuren.

www.isolisti.be

 

 • 25/10/2018: aankondiging project Frascati Chamber Orchestra

Met veel plezier kondigt Balder het project "L' Amant jaloux" van het Frascati Chamber Orchestra aan. Daarin zal hij het concerto voor hobo en orkest van de klassieke componist Franz Anton Hoffmeister als solist uitvoeren. De concerten vinden plaats tijdens het concertseizoen 2019-2020. Meer info vindt u op de pagina concertagenda.

 

 • 01/10/2018: CD-release "Meester R"

Vocaal Ensemble Reflection presenteert zijn nieuwe album "Meester R", een werk voor koor en instrumentaal ensemble over het leven van de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Het libretto werd geschreven door Andres Van de Maele, de muziek is van de hand van Sebastiaan van Steenberge. Balder vertolkt op deze CD de belangrijke hobopartij in het ensemble. De opname vond plaats op 2 juni 2018 in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen. U kan de CD bestellen via deze link

 

 • 10/09/2018: Balder naar finale “Young Belgian Talent”-wedstrijd 

Balder werd samen met 5 andere jonge musici geselecteerd voor de finale van de “Young Belgian Talent”-wedstrijd. Deze vindt plaats op 15 december om 20.00u in Studio 4 van Flagey te Brussel.

www.youngbelgiantalent.be

 

 • 15/05/2018: Balder ontvangt het Gouden Label Jong Talent van Klassiek Centraal! 

De raad van bestuur van Klassiek Centraal, de webstek voor de klassieke muziek in de lage landen, heeft beslist Balder het Gouden Label Jong Talent 2018 toe te kennen. Dit omwille van zijn muzikale prestaties tijdens de afgelopen maanden. De uitreiking vindt plaats op 10 juni 2018 en is gratis bij te wonen in CC de Werft in Geel. Meer info via de pagina “concertagenda” op deze site. 

 

 • 14/02/2018: persberichten Honda Competition for Classical Music 

Volgende persberichten verschenen over de Honda Competition for Classical Music, waar Balder de eerste prijs behaalde: 

-Artikel in Le Soir, 09/02/18 

-Artikel in La Libre Belgique, 09/02/18

-Radioreportage La Classica, 11/02/18

-Recensie op Klassiek Centraal, 12/02/18

 

 • 07/02/2018: Honda Competition for Classical Music 

Balder is de winnaar van de tweede editie van de Honda Competiton for Classical Music voor Belgische Muziekconservatoria. 

Sopranen Emma Posman en Virginie Léonard kregen respectievelijk de tweede en de derde prijs. Musiq’3 zond de finale rechtstreeks uit. U kunt het concert herbeluisteren via deze link. Balders optreden start op minuut 41. 

 

 • 25/12/2017: vroklijk kerstfeest en een gelukkig 2018!

Balder en zijn broers wensen u van harte een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2018. Bekijk hun online kerstwensen via https://youtu.be/SeTJIB-pSqs

 

 • 24/11/2017: Honda Competition 2017

Balder werd samen met twee andere muzikanten uit 16 deelnemers gekozen als finalist voor de Honda Competition for Classical Music 2017 in Brussel, een wedstrijd voor studenten aan de Belgische muziekconservatoria. De finale vindt plaats op woensdag 7 februari 2018 in de concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel en zal live uitgezonden worden op de Waalse klassieke radiozender Musiq3. 

 

 • 03/09/2017: Antwerp Percussion Competition 2017 

Op de Antwerp Percussion Competition 2017 behaalde Balder de tweede prijs in zijn categorie. Op snaartrom, vibrafoon en pauken vertolkte hij werk van Matthew Beck, Florian Poser en John Beck.

 

 • 19/08/2017: Orgelwedstrijd van de Vlaamse Orgeldagen Bornem 2017

Op de tweejaarlijkse Orgelwedstrijd van de Vlaamse Orgeldagen, dit jaar te Bornem, behaalde Balder de eerste prijs in zin categorie. Dit met een uitvoering van werk van Johann Sebastian Bach, Jan Pieterszoon Sweelinck en Johannes Brahms. Balder bedank zijn docent Bart Rodyns voor zijn steun en inzet tijdens de voorbereidingen.

 • 14/08/2017: Knack cruise naar IJsland en Groenland

Van 2 t.e.m. 14 augustus 2017 kregen broers Warre (trompet), Jappe (fagot & trombone), Hannes (hoorn & gitaren), Martijn (cello & algemene leiding), Balder (hobo en slagwerk) en hun ouders de kans om als muziekensemble mee te gaan met Knack Magazine op cruise naar IJsland en Groenland, aan boord van het schip MS Astoria. I Fratelli, zoals ons ensemble heet, verzorgde er 13 concerten en bracht een mix van verschillende muziekgenres. Sopraan Sterre Decru versterkte het team. 

 • 19/07/2017: Tunbridge Wells Belgian Week 2017 (2)

Over de Tunbridge Wells Belgian Week 2017, een festival waar Balder deel van uitmaakte (zie vorig nieuwsbericht), verscheen in de Tunbridge Wells Times onderstaand artikel (ook via link), met een mooie vermelding van zijn optreden.
https://issuu.com/one-media/docs/twells_all_19thjuly/14

 

 • 15/07/2017: Tunbridge Wells Belgian Week 2017

Op zaterdag 15 juli 2017 voerde Balder in een kerk in Rusthall, nabij Tunbridge Wells in het Verenigd Koninkrijk, een onbekend werk uit:
En Ardennes, scène pastorale voor hobo en piano, geschreven door de Belgische componist en hoboïst Frédéric Bonzon. Bonzon was in de vroege jaren 1900 professor aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en vluchtte in 1914, bij het begin wereldoorlog I, naar Engeland. In Tunbridge Wells, waar hij vervolgens een hele tijd geleefd heeft, schreef hij het prachtige werk, dat werd ontdekt in een archief in Londen. Zo kwam de organisatie van het festival, dat volledig in het teken van de toenmalige Belgische vluchtelingen in Engeland stond, op het idee het stuk door een Belgische hoboïst in première op hun evenement te laten uitvoeren. Zo kwamen ze bij Balder terecht en uiteindelijk werd het een prachtige ervaring en een heerlijke kennismaking met het onderzoek naar de vluchtelingen en het stukje muziek van Bonzon. Een opname van het concert zal binnenkort verschijnen en een heruitgave van En Ardennes is in de maak. Balder wil de organisatie van het festival bedanken voor hun inspanningen en de warme gastvrijheid.