Balder Dendievel

Nieuws.

 • 10/06/2022: Première METAMORFOSEN - Ovidius Revisited - 5 jonge toondichters in dialoog met Benjamin Britten

Op 5 juni 2022 ging in De Grote Post in Oostende de voorstelling METAMORFOSEN in première, met I SOLISTI, vertelster Simone Milsdochter en zandkunstenaar Immanuel Boie. Balder ontwikkelde het concept en speelt solo tijdens de voorstelling. De Metamorfosen van Benjamin Britten worden er afgewisseld met nieuwe werken van Julia Emmery, Noah Senden, Siebe Thijs, Emile Daems en Benjamin Windelinckx. Simone Milsdochter leest fragmenten uit de Metamorfosen van Ovidius voor en Immanuel Boie tekent de verhalen live in zand. De voorstelling speelt in seizoen 2022-2023 in Brugge en Diest, meerdere voorstellingen voor het seizoen daarop zijn in planning. Klik hier voor meer info over het project en speeldata. (c)Björn Comhaire

         

 • 15/04/2021: Balder bij PODIUM WITTEMAN! 

Op zondag 18 april 2021 zal Balder te gast zijn in hét Nederlandse TV-programma rond klassieke muziek, Podium Witteman. Samen met pianist Daniël Kool brengt hij er het eerste deel uit de sonatine voor hobo en piano van de Belgische componist Joseph Ryelandt. Volg het optreden live op de Nederlandse zender NPO2. Nadien zal het programma te bekijken zijn op www.npostart.nl.

 

 • 20/05/2020: samenwerking met Aulos Music Management 

Balder is verheugd aan te kondigen dat hij vanaf heden vertegenwoordigd wordt door Aulos Music Management, dat geleid wordt door Marjan Hellraeth. Meer info via www.aulos.be.

 

 • 15/07/2019: toelating aan de HfM "Hanns Eisler" Berlijn

Balder werd toegelaten aan de prestigieuze Hochschule für Musik "Hanns Eisler" in Berlijn, Duitsland. Vanaf oktober 2019 zal hij er studeren in de klas van prof. Dominik Wollenweber, solist Engelse hoorn in de Berliner Philharmoniker. 

 

 • 15/04/2019: CD I SOLISTI Belgian Wind Ensemble Antwerp

Balder nam samen met Jappe Dendievel (fagot) Tomonori Takeda (klarinet) het houtblaastrio van de Belgische componist Wim Henderickx op. Dit is een van de werken die I SOLISTI Belgian Wind Ensemble Antwerp bundelt in zijn nieuwe CD rond Belgische componisten. De CD zal verder muziek van o.a. Fritz Celis, Alain Craens en Willem Kersters bevatten. De release zal in de loop van 2020 gebeuren.

www.isolisti.be

 

 • 25/10/2018: aankondiging project Frascati Chamber Orchestra

Met veel plezier kondigt Balder het project "L' Amant jaloux" van het Frascati Chamber Orchestra aan. Daarin zal hij het concerto voor hobo en orkest van de klassieke componist Franz Anton Hoffmeister als solist uitvoeren. De concerten vinden plaats tijdens het concertseizoen 2019-2020. Meer info vindt u op de pagina concertagenda.

 

 • 01/10/2018: CD-release "Meester R"

Vocaal Ensemble Reflection presenteert zijn nieuwe album "Meester R", een werk voor koor en instrumentaal ensemble over het leven van de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Het libretto werd geschreven door Andres Van de Maele, de muziek is van de hand van Sebastiaan van Steenberge. Balder vertolkt op deze CD de belangrijke hobopartij in het ensemble. De opname vond plaats op 2 juni 2018 in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen. U kan de CD bestellen via deze link

 

 • 10/09/2018: Balder naar finale “Young Belgian Talent”-wedstrijd 

Balder werd samen met 5 andere jonge musici geselecteerd voor de finale van de “Young Belgian Talent”-wedstrijd. Deze vindt plaats op 15 december om 20.00u in Studio 4 van Flagey te Brussel.

www.youngbelgiantalent.be

 

 • 15/05/2018: Balder ontvangt het Gouden Label Jong Talent van Klassiek Centraal! 

De raad van bestuur van Klassiek Centraal, de webstek voor de klassieke muziek in de lage landen, heeft beslist Balder het Gouden Label Jong Talent 2018 toe te kennen. Dit omwille van zijn muzikale prestaties tijdens de afgelopen maanden. De uitreiking vindt plaats op 10 juni 2018 en is gratis bij te wonen in CC de Werft in Geel. Meer info via de pagina “concertagenda” op deze site. 

 

 • 14/02/2018: persberichten Honda Competition for Classical Music 

Volgende persberichten verschenen over de Honda Competition for Classical Music, waar Balder de eerste prijs behaalde: 

-Artikel in Le Soir, 09/02/18 

-Artikel in La Libre Belgique, 09/02/18

-Radioreportage La Classica, 11/02/18

-Recensie op Klassiek Centraal, 12/02/18

 

 • 07/02/2018: Honda Competition for Classical Music 

Balder is de winnaar van de tweede editie van de Honda Competiton for Classical Music voor Belgische Muziekconservatoria. 

Sopranen Emma Posman en Virginie Léonard kregen respectievelijk de tweede en de derde prijs. Musiq’3 zond de finale rechtstreeks uit.